ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με κέρδη ξεκίνησε η Wall Street

17:45 - 16 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Με κέρδη ξεκίνησε η Wall Street
Κέρδη σημειώνουν στο άνοιγμα οι βασικοί δείκτες στη Wall Street εν μέσω προσδοκιών για σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου και ενώ αναζωπυρώνονται οι εικασίες για νέα μέτρα τόνωσης στην Ευρώπη στον απόηχο της ομιλίας Draghi στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 1%, ο S&P 500 ξεκίνησε με +1,2%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,7%.  

Οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές χθες λόγω της αργίας για την Ημέρα του Προέδρου. Το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα σήμερα διαμορφώνουν οι προσδοκίες για μια συνολική συμφωνία των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγών κρατών στη συνάντηση τους στην Ντόχα του Κατάρ για τα επίπεδα της παραγωγής τους επόμενους μήνες.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες στην περιοχή της Νέας Υόρκης παρέμειναν σε αρνητική τροχιά το Φεβρουάριο. Ειδικότερα, ο δείκτης μεταποίησης Empire State της New York Fed διαμορφώθηκε στις -16,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από -19,4  μονάδες τον Ιανουάριο. Πρόκειται για το έβδομο συνεχή πτωτικό μήνα. Η σχετική βελτίωση είναι μάλιστα χειρότερη του αναμενόμενου, με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch, που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 12 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.