ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και πετρέλαιο

17:43 - 17 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και πετρέλαιο
Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή των πρακτικών της Federal Reserve, αλλά και με το «βλέμμα» στο πετρέλαιο. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,77%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,81% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 0,74%.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής στις 26-27 Ιανουαρίου θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις ελπίδες για «πάγωμα» στις αυξήσεις των επιτοκίων. Σημειωτέον πως χθες, ο επικεφαλής της Boston Fed, Eric Rosengren, επεσήμανε πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, εάν επιμείνουν οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς και της οικονομίας. 

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και σε μία σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν για δεύτερο διαδοχικό μήνα, κατά 3,8%τον Ιανουάριο, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να κινηθούν ανοδικά και φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Την ίδια στιγμή, ανέκαμψαν, τον Ιανουάριο κατά 0,1%, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να υποχωρήσουν εν μέσω της ραγδαίας πτώσης των τιμών του πετρελαίου. 

Εν τω μεταξύ, οι τιμές του αργού γνωρίζουν κέρδη, εν μέσω προσδοκιών για επίτευξη μιας ευρύτερης συμφωνίας μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών, μετά από τη συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.