ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές κινήσεις στη Wall Street

17:32 - 18 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Οριακές κινήσεις στη Wall Street
Η Wall Street ξεκίνησε με οριακή άνοδο και με μεταβλητότητα στους βασικούς δείκτες, στον «απόηχο» των πρακτικών της Federal Reserve που ήλθαν χθες στο φως της δημοσιότητας και καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πετρέλαιο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,25%, ο S&P 500 άνοιξε με άνοδο 11%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 18%.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες μετρούν ήδη τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, με τελευταία τη συνεδρίαση της Τετάρτης, οπότε και το αμερικανικό ταμπλό γνώρισε ισχυρά κέρδη, αφού οι επενδυτές, ερμηνεύοντας τα πρακτικά από τη συνεδρίαση Ιανουαρίου της Fed, διέκριναν την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να παγώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση, δεν υπάρχει ένδειξη αύξησης των απολύσεων, με τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας να υποχωρούν κατά 7.000 στις 262.000, την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών. 

Ακόμη, συνέχισε να συρρικνώνεται ο μεταποιητικός κλάδος στην περιοχή της Φιλαδέλφεια, όπως έδειξαν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Philadelphia Fed.

Οι επενδυτές βρίσκουν στήριξη και στα κέρδη που καταγράφουν οι τιμές του αργού, μετά την υποστήριξη του Ιράν στην πρωτοβουλία της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Βενεζουέλας και του Κατάρ να κρατήσουν τα επίπεδα της παραγωγής τους στα επίπεδα του Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.