ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με πτώση ξεκίνησε η Wall Street

17:34 - 19 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Με πτώση ξεκίνησε η Wall Street
Πτωτικά ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, με τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να καταγράφουν τις χειρότερες επιδόσεις στις προσυνεδριακές συναλλαγές και ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ως ένα ακόμη σημάδι υπέρ του «παγώματος» της αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Συγκεκριμένα, αμετάβλητες παρέμειναν, τον Ιανουάριο οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, ωστόσο σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε με το ταχύτερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2014 παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών του αργού.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν αμετάβλητος τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο, έχοντας υποχωρήσει 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση οι τιμές σημείωσαν άνοδο 1,4%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Οκτώβριο του 2014.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με πτώση 0,35%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,41% και ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με -0,28%.

Σε επίπεδο εβδομάδας, οι δείκτες οδεύουν προς κλείσιμο με θετικό πρόσημο, μετά και από την ανάκαμψη που γνώρισε η αγορά, εξερχόμενη από το παγκόσμιο selloff. Πάντως, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, οι επενδυτές έβαλαν τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί της Wall Street, καθώς το πετρέλαιο δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά ισχυρά του κέρδη, εν μέσω αναζωπυρωμένων ανησυχιών για την υπερπροσφορά στην αγορά του «μαύρου χρυσού». Είναι οι ίδιοι ανασταλτικοί παράγοντες που οδηγούν σε χαμηλότερα επίπεδα, σήμερα, το αργό.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.