ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

17:28 - 26 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά η Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι δείκτες στη Wall Street, με το «βλέμμα» στα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5%, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,43% και ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με +0,6%.

Συγκεκριμένα, η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2015 ήταν λιγότερο έντονη απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το δ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Η αρχική εκτίμηση του υπουργείου ήταν για ανάπτυξη 0,7%. Τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία επιβεβαίωσαν, ωστόσο, την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας από ανάπτυξη 2% το γ΄ τρίμηνο και 3,9% το β΄ τρίμηνο του 2015.

 

Η εικόνα που διαμορφώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι σε συμφωνία με το θετικό κλίμα στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, με το αργό να καταγράφει επίσης κέρδη, στον "απόηχο" της είδησης πως οι βασικοί παραγωγοί πετρελαίου σχεδιάζουν να συναντηθούν.

 

Το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται και στη συνεδρίαση της G-20 στη Σανγκάη και στα μηνύματα που θα προκύψουν αναφορικά με την παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικά, ο κεντρικός τραπεζίτης της Κίνας διεμήνυσε πως το Πεκίνο δεν θα προβεί σε δραστική αποδυνάμωση του γουάν, σημειώνοντας πως οι αξιωματούχοι διαθέτουν επαρκή εργαλεία, προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία.

 

Αν και από την αρχή του έτους μέχρι τη συνεδρίαση της Πέμπτης, οι δείκτες βρίσκονται σε κόκκινο έδαφος, η Wall Street αναμένεται να κλείσει αυτήν την εβδομάδα με κέρδη. Ειδικότερα, ο Dow Jones οδεύει προς άνοδο 1,9% για το σύνολο της εβδομάδας, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq βρίσκονται 1,8% και 1,7% υψηλότερα. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις των δεικτών από τις αρχές του 2016, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 4,2%, ο S&P 500 κατά 4,5% και ο Nasdaq μετρά απώλειες 8,5%.

 

Στη διάρκεια της εβδομάδας, η άνοδος του τραπεζικού και του τεχνολογικού κλάδου, παράλληλα με την ανάκαμψη του πετρελαίου, έχουν δώσει ώθηση στον S&P 500. Σημειωτέον, ακόμη, πως καθώς ο κύκλος δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων  προσεγγίζει το τέλος του, οι αναλυτές έχουν βελτιώσει τις προβλέψεις τους για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

 

Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων σήμερα, η Hilton Worldwide Holdings επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την απόσχιση των περισσότερων ξενοδοχείων της σε ένα real estate επενδυτικό trust (REIT), σε μια συνηθισμένη κίνηση μεταξύ των εταιρειών που επιθυμούν να "μικρύνουν" και δήλωσε ότι θα μεταφέρει ορισμένες δραστηριότητές της σε μια ξεχωριστή εταιρεία.

 

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Foot Locker, με τη Sotheby's να περνά σε ζημίες το δ' τρίμηνο, αλλά με έσοδα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Μεγαλύτερα των προβλέψεων ήταν και τα κέρδη μαζί με τα έσοδα της Kraft Heinz το δ' τρίμηνο, ενώ καλύτερη ήταν και η κερδοφορία της J.C. Penney. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 26 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.