ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταβλητότητα στη Wall Street

17:34 - 29 Φεβ 2016 | Χρηματιστήρια
Μεταβλητότητα στη Wall Street
Με μεταβλητότητα άνοιξε η Wall Street μετά και την αναταραχή στις κινεζικές μετοχές και μέσω της αναμονής πολλών μάκρο αυτή την εβδομάδα. Ο βιομηχανικός Dow Jones στο άνοιγμα κινείται με -0,11%, ο S&P 500 άνοιξε με -0,10%% και ο τεχνολογικός Nasdaq άνοιξε με -0,10%.

«Η έκθεση για την αγορά εργασίας της Παρασκευής αναμένεται να δείξει μια περαιτέρω αξιοσημείωτη αύξηση στις μισθοδοσίες, ενώ προσδοκούμε το ποσοστό ανεργίας να παραμείνει αμετάβλητο τον Φεβρουάριο, σε χαμηλό σχεδόν οκτώ ετών και στο 4,9%», είπε η οικονομολόγος της Daiwa Capital Markets, Emily Nicol.

 

Να σημειωθεί ότι οι ρευστοποιήσεις στην Κίνα φαντάζουν δίχως τέλος,  καθώς οι χρηματιστηριακές αγορές της χώρας ξεκίνησαν για ακόμη μια φορά την εβδομάδα με ισχυρές απώλειες.

 

Παρά τις προσπάθειες του Κινέζου πρωθυπουργού και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας να καθησυχάσουν τους επενδυτές γύρω από τα θεμελιώδη και την δυναμική της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, οι επενδυτές δείχνουν να μην πείθονται, ενώ η μεταβλητότητα εντείνεται περισσότερο εν αναμονή σημαντικών μακροοικονομικών μεγεθών αυτή την εβδομάδα.

 

Στο χώρο τον εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη άνω του 1%.

 

Στα επιχειρηματικά νέα, η Icahn Enterprises ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,1 δισ. δολαρίων στο δ΄ τρίμηνο, υψηλότερες των ζημιών 478 εκατ. δολαρίων στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 2,6 δισ. δολάρια από τα 3,4 δισ. δολάρια. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις της FactSet έκαναν λόγο για ζημιές 90 σεντς και έσοδα 3,658 δισ. δολαρίων. Ο επενδυτικός βραχίονας του δισεκατομμυριούχου Carl Icahn προσφέρθηκε να αγοράσει τις μετοχές της Federal-Mogul που δεν διαθέτει έναντι 7 δολαρίων ανά μετοχή. 

 

Παράλληλα, σε συμφωνία για την πώληση ποσοστού 3 δισ. δολαρίων στη China Guangfa Bank προχώρησε η Citigroup, αναφέρει η The Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Citigroup προχώρησε στην πώληση του 20% που κατέχει στην μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας. Η Citigroup πουλάει το ποσοστό της διότι δεν ταιριάζει πλέον με τα στρατηγικά σχέδιά της για την Κίνα, όπου διαχειρίζεται το δικό της δίκτυο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.