ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Στον ρυθμό των μάκρο και του πετρελαίου

17:41 - 02 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Στον ρυθμό των μάκρο και του πετρελαίου
Σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, , ακολουθώντας την καθοδική πορεία των τιμών του αργού και στον «απόηχο» της χθεσινής συνεδρίασης, κατά την οποία το αμερικανικό χρηματιστήριο γνώρισε τα μεγαλύτερα κέρδη που έχουν σημειωθεί από τον Ιανουάριο, εν μέσω κλίματος αισιοδοξίας για την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με -0,27%, ο S&P 500 σημειώνει στο ξεκίνημα πτώση 0,17% και ο τεχνολογικός Nasdaq άνοιξε με -0,1%.

 

Μάλιστα, την αισιόδοξη θέση του σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας επανέλαβε, σήμερα, ο επικεφαλής της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, John Williams, υποβαθμίζοντας τους φόβους περί ύφεσης και διαμηνύοντας πως ο ίδιος δεν «βλέπει» υποχώρηση της εσωτερικής ζήτησης.

Παράλληλα, καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα σημερινά στοιχεία του ADP Research Institute για τις νέες θέσεις εργασίας. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις, ειδικότερα, συνέχισαν να προσθέτουν νέες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο, αυξάνοντας τον ρυθμό από τον προηγούμενο μήνα. Ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 214.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο. 

 

Οι αναλυτές δίνουν μεγάλη προσοχή στα στοιχεία του ADP, τα οποία δείχνουν την πορεία της απασχόλησης αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσια τομέα καθώς το ποσοστό της ανεργίας.

 

Την Τρίτη, οι δείκτες σημείωσαν ράλι, καθώς τα θετικά μηνύματα από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία και η άνοδος του πετρελαίου, ενίσχυσε την επενδυτική διάθεση για περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου ρίσκου, όπως είναι οι μετοχές των τραπεζών και της τεχνολογίας. 

Το θετικό κλίμα μετατέθηκε και στο ασιατικό ταμπλό, με τις ευρωαγορές να μετριάζουν τα αρχικά τους κέρδη, εν μέσω της πτώσης των τιμών του αργού, με το "βλέμμα" στην αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών ενδέχεται να κεντρίσουν και οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο Donald Trump και η Hillary Clinton θριάμβευσαν στη χθεσινή «Σούπερ Τρίτη», εξασφαλίζοντας από επτά νίκες, στις εσωκομματικές ψηφοφορίες για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού Κόμματος αντίστοιχα, εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

 

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Anheuser-Busch InBev ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει να πουλήσει τις κινεζικές δραστηριότητες μπύρας της SABMiller PLC στην China Resources Beer Holdings, καθώς η βελγική ζυθοποιία αναζητά την έγκριση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών για την εκκρεμή εξαγορά της μεγαλύτερης ανταγωνιστικής της.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.