ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

16:31 - 04 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση
Σε θετικό έδαφος κινούνται στο άνοιγμα οι δείκτης της Wall Street, μετά από την έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και αφού προηγουμένως γνώρισαν οριακές διακυμάνσεις μεταξύ κερδών και απωλειών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,13% και ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με κέρδη 0,15%.

 

Όπως φάνηκε από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, η αμερικανική αγορά εργασίας συνέχισε να βελτιώνεται το Φεβρουάριο, με τις νέες θέσεις εργασίας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και την ανεργία να παραμένει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 5%.

 

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 242.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, ενώ ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 4,9%. Οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, έκαναν λόγο για 200.000 θέσεις εργασίας με την ανεργία να μένει στο 4,9%.

 

Εν τω μεταξύ, τον Ιανουάριο, διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας μια βραδύτερη οικονομική ανάπτυξη. Το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο εποχικά προσαρμοσμένο ποσό των 45,68 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,1% ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 1,3%.

 

Σε μια προσπάθεια να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve, οι επενδυτές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς αποτελούν βασικό κριτήριο για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην οικονομία, ιδιαιτέρως μετά από τον Δεκέμβριο του 2015, οπότε και προέβη στην αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από περίπου δέκα χρόνια. 

Χθες, οι δείκτες έκλεισαν, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με θετικό πρόσημο, οδεύοντας προς την τρίτη εβδομάδα κερδών στη σειρά. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο σύνολο της εβδομάδας, μέχρι και το κλείσιμο της Πέμπτης, ο Dow Jones βρίσκεται 1,8% υψηλότερα, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 2,3% και ο Nasdaq 2,6%.

 

Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών της Wall Street ήταν τα αποτελέσματα τριμήνου της Staples. Η εταιρεία λιανικής προμηθειών γραφείου, στο δ΄ τρίμηνο επέστρεψε στα κέρδη, ύψους 86 εκατ. δολαρίων, έναντι ζημιών  260 εκατ. δολαρίων, πριν από έναν χρόνο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.