ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street παρά την άνοδο του αργού

16:32 - 07 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street παρά την άνοδο του αργού
Την ώρα που οι τιμές του αργού διαμορφώνονται ακόμη πιο πάνω από τα υψηλά διμήνου της Παρασκευής οι επενδυτές στη Wall Street παραμένουν επιφυλακτικοί.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ξεκίνησε με πτώση 0,31%, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,49% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq άνοιξε με -0,51%. 

Το ενδιαφέρον παραμένει εστιασμένο στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve, εν όψει και της συνεδρίασης του Μαρτίου. 

 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι ευρωαγορές, σήμερα, υποχωρούν, εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αυτήν την εβδομάδα, οπότε και θα αποφασισθεί εάν θα ληφθούν περαιτέρω υποστηρικτικά μέτρα. 

 

Σημειωτέον πως η  Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank for International Settlements - BIS) επεσήμανε, την Κυριακή, πως οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν σχεδόν εξαντλήσει τις εναλλακτικές νομισματικής πολιτικής, προειδοποιώντας για ενδεχόμενες "ανεπιθύμητες επιτπώσεις" από τα αρνητικά επιτόκια. 

 

Στα του πετρελαίου, οι τιμές του αργού διευρύνουν τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας - που διαμορφώθηκαν κοντά στο 10% - καθώς αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες για συμφωνία μεταξύ των παραγωγών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.