ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό ξεκίνημα στη Wall Street

17:33 - 15 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Αρνητικό ξεκίνημα στη Wall Street
Με οριακή πτώση ξεκίνησαν οι δείκτες στο αμερικανικό ταμπλό, εν όψει της συνεδρίασης της Federal Reserve και καθώς τιμές του αργού δέχονται, για άλλη μία φορά, έντονες πιέσεις.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση κατά 0,38%  και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,4%. 

Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Fed, με την αγορά να μην αναμένει κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ και ενώ οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν πως μία μόνο αύξηση των επιτοκίων θα ακολουθήσει για το 2016 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. 

 

Παράλληλα, οι επενδυτές «τσεκάρουν» και τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας. Πτώση των λιανικών πωλήσεων, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, τον Φεβρουάριο, έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία, με τις τιμές παραγωγού να υποχωρούν κατά 0,2% τον ίδιο μήνα.

 

Ο τομέας της Ενέργειας βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, καθώς οι τιμές του αργού διευρύνουν τις απώλειες της Δευτέρας, στον "απόηχο" των εκτιμήσεων του ΟΠΕΚ ότι η παγκόσμια ζήτηση του αργού θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι αναμενόταν αρχικώς το 2016. Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες εντάθηκαν μετά από τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Alexander Novak, ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως το Ιράν δεν θα συμμετέχει στο "πάγωμα" της παραγωγής. 

 

Η πτωτική τάση στη Wall Street έρχεται σε συνέχεια του υποτονικού κλίματος στην Ευρώπη - υπό το βάρος του πετρελαίου - αλλά και στην Ασία, μετά από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις της για την οικονομία που μεταξύ άλλων ώθησε χαμηλότερα το δολάριο έναντι του γεν. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.