ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Ήπια μεταβλητότητα στο άνοιγμα

16:34 - 16 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Ήπια μεταβλητότητα στο άνοιγμα
Μικρές απώλειες σημειώνουν στο άνοιγμα οι δείκτες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve σήμερα το απόγευμα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones άνοιξε με -0,14%, ο S&P με -0,16% και ο Nasdaq με -0,24%.

Χτες Τρίτη ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε μικρά κέρδη 0,1% συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Η Federal Reserve δεν αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε αύξηση των επιτοκίων της εν μέσω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της προέδρου της Fed, Janet Yellen για ενδείξεις όσον αφορά τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας τους επόμενους μήνες.

Οι αναλυτές περιμένουν η πρόεδρος της Fed να εμφανιστεί αισιόδοξη για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας παρά την υποχώρηση της ζήτησης από το εξωτερικό. Οι επενδυτές θα εστιάσουν επίσης στις προβλέψεις της Fed για την πορεία των επιτοκίων, με τους περισσότερους επενδυτές να τοποθετούν την επόμενη αύξηση των επιτοκίων την άνοιξη ή το καλοκαίρι. 

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν σε αρνητικό έδαφος το Φεβρουάριο, καθώς διατηρήθηκαν οι πιέσεις στις τιμές της ενέργειας, αν και οι δομικές τιμές αυξήθηκαν με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.