ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιγμα με πτώση στη Wall Street

15:40 - 24 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Άνοιγμα με πτώση στη Wall Street
Προς ακόμη μία μέρα απωλειών οδεύει η Wall Street, καθώς το ισχυρότερο δολάριο και η κατρακύλα των τιμών του πετρελαίου περιορίζουν τη διάθεση για επενδύσεις ενόψει του τριημέρου του Πάσχα.

Ο Dow Jones ξεκίνησε με πτώση 0,5%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,6% ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,57%.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street φαίνεται πώς θα βάλουν τέλος στο ανοδικό σερί πέντε εβδομάδων κα με τους τρεις να βρίσκονται 0,6% χαμηλότερα στην εβδομάδα με βάση τις τιμές κλεισίματος της Τετάρτης. Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά θα είναι κλειστή αύριο που είναι Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς αλλά οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν κανονικά τη Δευτέρα.

 

Η βουτιά στις τιμές του πετρελαίου μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία για την προσφορά, έσπρωξε χαμηλότερα τις αμερικανικές μετοχές χθες, τονίζοντας περαιτέρω την ισχυρή συσχέτιση τους με τις τιμές του πετρελαίου και είναι εμφανής κατά τους τελευταίους μήνες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις υποχώρηση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και η αυξημένη μεταβλητότητα στις διεθνείς αγορές συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις δαπάνες των επιχειρήσεων.

 

Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν κατά 2,8% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση 3%.


Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά εκτός του κλάδου της άμυνας και των αεροσκαφών – ένδειξη των δαπανών των επιχειρήσεων για εξοπλισμό – υποχώρησαν 1,8% το Φεβρουάριο, έπειτα από άνοδο 3,1% τον Ιανουάριο.

Χωρίς να περιλαμβάνονται αγαθά του κλάδου των μεταφορών, οι παραγγελίες υποχώρησαν 1,0% το Φεβρουάριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα ενός έτους. Χωρίς τον κλάδο της άμυνας, οι παραγγελίες υποχώρησαν 1,9% τον Ιανουάριο.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα, ανακοινώνοντας αύξηση 4,2% αντί για 4,7% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.