ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Άνοδος δια χειρός Yellen

16:32 - 30 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Άνοδος δια χειρός Yellen
Σε θετικό έδαφος κινείται στο άνοιγμα η Wall Street, μετά και από τη χθεσινή ομιλία της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,56%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,5% και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,6%. 

 

Οι μετοχές φαίνεται να επωφελούνται, για δεύτερη ημέρα, από τις δηλώσεις της Yellen στο Economic Club of New York που φάνηκε μάλλον επιφυλακτική, παραπέμποντας σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, ωθώντας τον Dow Jones και τον S&P 500 σε νέα υψηλά για το 2016.

 

Κέρδη καταγράφουν, εν τω μεταξύ, και οι τιμές του αργού, μετά από το χθεσινό κλείσιμο σε χαμηλά δύο μηνών και με απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Το πετρέλαιο βρίσκεται στήριξη, μεταξύ άλλων, και στην αποδυνάμωση του δολαρίου

 

Παράλληλα, τα στοιχεία του ερευνητικού ινστιτούτου ADP που δημοσιεύθηκαν σήμερα έδειξαν πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν άλλες 200.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο. 

 

Οι αναλυτές δίνουν μεγάλη προσοχή στα στοιχεία του ADP, τα οποία αποτυπώνουν την πορεία της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την Παρασκευή τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσια τομέα, καθώς το ποσοστό της ανεργίας το οποίο προκύπτει από ξεχωριστή έρευνα στα αμερικανικά νοικοκυριά. Τα κυβερνητικά στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο σε χαμηλό οκτώ ετών στο 4,9%. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.