ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Η προσοχή στραμμένη σε μάκρο και Fed

16:37 - 31 Μαρ 2016 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Η προσοχή στραμμένη σε μάκρο και Fed
Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, στον απόηχο των τελευταίων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ο βιομηχανικός Dow Jones άνοιξε με +0,07%, ο S&P 500 ξεκίνησε με πτώση 0,04% και ο τεχνολογικός Nasdaq με υποχώρηση 0,05%.

Η αγορά αφομοιώνει τα σημερινά μάκρο για την απασχόληση, σύμφωνα με τα οποία, οι αιτήσεις για επίδομα εργασίας αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων μηνών, με τον ρυθμό των απολύσεων να παραμένει, εντούτοις, σημαντικά χαμηλά, εν μέσω και του ισχυρού ρυθμού των νέων προσλήψεων.

 

Συγκεκριμένα, αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας στα τέλη Μαρτίου, αυξήθηκε κατά 11.000, στις 276.000, υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας βρίσκονται κάτω των 300.000 εδώ και 56 εβδομάδες, κάτι που έχει να συμβεί από το 1973, όταν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού ήταν πολύ χαμηλότερο.

 

Τόσο τα μηνύματα από το σκέλος των μακροοικονομικών στοιχείων, όσο και οι ενδείξεις σχετικά με τις προθέσεις της Federal Reserve σε ό,τι αφορά στην επιτοκιακή της πολιτική, κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

 

Σημειωτέον πως η συγκρατημένη στάση που τήρησε, στην πρόσφατη ομιλία της, η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen - που παρέπεμψε σε σταδιακή αύξηση των επιτοκίων - έχει δώσει σημαντική ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες, αποδυναμώνοντας παράλληλα το δολάριο.

Περαιτέρω στοιχεία για τις εκτιμήσεις της Fed για την οικονομία και τη νομισματική της πολιτική θα αναζητήσουν οι επενδυτές, σήμερα, στις ομιλίες των αξιωματούχων της Τράπεζας, Charles Evans και William Dudley.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.