ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια μεταβλητότητα στη Wall Street

16:33 - 04 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Ήπια μεταβλητότητα στη Wall Street
Με ήπια μεταβλητότητα κινούνται στο ξεκίνημα οι δείκτες στη Wall, με τις προσδοκίες για σταδιακή αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve να αντισταθμίζουν τις ανησυχίες από το πετρελαϊκό μέτωπο.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,08%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση κατά 0,1% και ο τεχνολογικός Nasdaq ξεκίνησε με -0,06%. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες γνώρισαν ισχυρές επιδόσεις, στον απόηχο του συγκρατημένου μηνύματος της προέδρου της Fed, Janet Yellen, σχετικά με τη νομισματική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Τράπεζα. Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Μάρτιο, τα οποία και θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας την Τετάρτη. 

 

Παράλληλα, εξακολουθούν να παρακολουθούν στενά την πορεία των τιμών του αργού - που διαγράφουν τις αρχικές τους απώλειες - εν όψει της συνάντησης των μεγάλων παραγωγών για το «πάγωμα», αυτόν τον μήνα, στο Κατάρ. 

 

Εν τω μεταξύ, το δολάριο καταβάλλει προσπάθεια ανάκαμψης από τις χειρότερες δύο εβδομάδες των τελευταίων δύο μηνών. Νωρίτερα, υποχωρούσε έναντι του γιεν, καθώς μεταξύ άλλων, οι αδύναμες τιμές του αργού και η πτώση του ιαπωνικού Nikkei οδήγησαν τους επενδυτές στο γεν. 

 

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Alaska Air Group Inc. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά της Virgin America Inc., κερδίζοντας έναν φρενήρη πόλεμο προσφορών με την ανταγωνιστική JetBlue Airways Corp. Η μητρική της Alaska Airlines δήλωσε πως θα καταβάλει 57 δολάρια ανά μετοχή για την Virgin, που αποτελεί premium 47% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής, με τη συνολική αξία να διαμορφώνεται στα 4 δισ. δολάρια.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.