ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή μεταβλητότητα στη Wall Street

15:31 - 12 Απρ 2016 | Χρηματιστήρια
Μικρή μεταβλητότητα στη Wall Street
Άνοιγμα σε θετικό έδαφος σημειώνουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, δεικτών, καθώς η άνοδος του πετρελαίου αντισταθμίζει την όποια απαισιοδοξία προκάλεσαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, η Alcoa, ανοίγοντας την περίοδο δημοσίευσης οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,23%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,22%  και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη κατά 0,13%. 

Χθες, Δευτέρα, οι δείκτες έχασαν τα κέρδη που σημείωναν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, την τελευταία στιγμή, αδυνατώντας να «κρατηθούν» μέχρι τέλους από την άνοδο του αργού.

Η πτώση ήλθε λίγο πριν από τη δημοσίευση αποτελεσμάτων από την Alcoa που ανακοίνωσε «βουτιά» 92% στα κέρδη του  πρώτου τριμήνου. 

Σήμερα, διαφαίνεται προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street σε συνέχεια των κερδών που γνωρίζουν οι τιμές του αργού, εν μέσω προσδοκιών για συμφωνία «παγώματος» μεταξύ των μεγάλων παραγωγών, στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν, τη 17η Απριλίου, στην Ντόχα του Κατάρ, αλλά και με στήριξη από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Ωστόσο, το νόμισμα ενισχύεται έναντι του γιεν, στον απόηχο της τελευταίας προειδοποίησης του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας σχετικά με την υπερβολική ενδυνάμωση που λαμβάνει το ιαπωνικό νόμισμα - που παράλληλα με τον χρυσό λειτουργεί ως ασφαλές «καταφύγιο» για τους επενδυτές, σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 12 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.