ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναμονή στη Wall, κέρδη στην Ευρώπη

16:00 - 29 Ιαν 2007 | Χρηματιστήρια
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στη Wall street, με τα αποτελέσματα της εταιρικής κερδοφορίας να βρίσκονται στο προσκήνιο. Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού , το νέο κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων στηρίζει την Ευρώπη.

Ανάμεσα στις εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα είναι οι Mattel, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών παγκοσμίως, και η Sysco, η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φαγητού της Βόρειας Αμερικής.

Τα κέρδη σε γενικές γραμμές ως τώρα κυμαίνονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά οι αρνητικές εκπλήξεις είναι περισσότερες από τις θετικές, σύμφωνα με τον Juergen Lukasser της Constantia Privatbank στη Βιέννη.

H Schering-Plough δέχεται πιέσεις στην Ευρώπη, η οποία ανακοίνωσε κέρδη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επίσης προσυνεδριακά η Verizon Communications η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας των ΗΠΑ υποχωρεί, καθώς ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού παγκοσμίως, κινείται ανοδικά, καθώς το νέο λειτουργικό της πρόγραμμα Windows Vista βγαίνει στην κυκλοφορία προς πώληση από αύριο.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματαγορών, τονωμένοι από την κινητικότητα στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων.

Η Citigroup συμφώνησε να εξαγοράσει μονάδα της Prudential, ενώ σύμφωνα με έντονη φημολογία, η Hochtief συζητά το ενδεχόμενο εξαγοράς.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,20%, στις 6.240,50 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 5.605,62 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 0,42%, και στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX διαμορφώνεται στις 6.715,63 μονάδες, αυξημένος κατά 0,38%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.