ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Υπεραπόδοση για το χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της Λίντσομ

15:24 - 11 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Βρετανία: Υπεραπόδοση για το χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της Λίντσομ
Σε υψηλό δύο εβδομάδων ανήλθε νωρίτερα ο βρετανικός δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καταγράφοντας υπεραπόδοση έναντι του δείκτη των blue chips, μετά την αποχώρηση της Αντρέα Λίντσομ από την κούρσα για την πρωθυπουργία της χώρας.

Η απρόσμενη κίνηση της Λίντσομ αφήνει πλέον ως μοναδική υποψήφια την Τερέζα Μέι, υπουργό Εσωτερικών τα τελευταία έξι χρόνια. Η Μέι αναμένεται πλέον να γίνει η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την Μάργκαρετ Θάτσερ.


Στις 14:49 ώρα Ελλάδας, ο δείκτης των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 σημείωσε άνοδο 2,6%, αφού ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, ο δείκτης σημειώνει απώλειες περίπου 4% συγκριτικά με την τιμή κλεισίματος στις 23 Ιουνίου εν μέσω ανησυχιών για τον αρνητικό αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.


«Είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς μια τέτοια ανάκαμψη στο δείκτη FTSE 250... Με την νίκη της Μέι, δεν θα υπάρχει πλέον κενό πολιτικής, και αυτό αναμένεται να βοηθήσει τον δείκτη που είναι κυρίως επικεντρωμένος στις εγχώριες εταιρίες, καθώς και τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί πλήγμα», ανέφερε αναλυτής της IG.


«Είναι μια ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι ικανοποιημένοι με τον περιορισμό της αβεβαιότητας που περιβάλλει τη βρετανική οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.


Ο δείκτης FTSE 100, του οποίου οι μετοχές έχουν μεγάλες διεθνείς δραστηριότητες, κατέγραφε υποαπόδοση. Ο δείκτης των blue-chip σημείωσε άνοδο κατά 1% αφού ανήλθε σε υψηλό 11μήνου νωρίτερα στη συνεδρίαση.

 

Ζήτηση υπήρχε για κλάδους που επηρεάζονται ιδιαίτερα από την εσωτερική πολιτική και τις εγχώριες οικονομικές συνθήκες, όπως οι κατασκευαστικές εταιρίες μεγάλης κεφαλαιοποίησης Taylor Wimpey, Barratt Development και Persimmon που κατέγραψαν νωρίτερα άνοδο μεταξύ 7,5% και 8,6%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.