ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά οι ευρωαγορές

10:08 - 14 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά οι ευρωαγορές
Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της Τράπεζας της, εκτιμώντας ότι θα ανακοινωθεί μείωση επιτοκίων, προκειμένου να μην διολισθήσει η βρετανική οικονομία σε ύφεση λόγω του Brexit.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η BoE θα ανακοινώσει μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μ.β. στο 0,25%, από 0,5% σήμερα.

 

Οι ανησυχίες ότι το Brexit θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις ευρωπαϊκές οικονομίες, βγάζει ουσιαστικά από το τραπέζι το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στο κοντινό μέλλον, ενώ ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

 

Σημειώνεται πως ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε πως θέλει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η διαδικασία του Brexit, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο της αποχώρησης από την ΕΕ, η Βρετανία θα αποχωρήσει και από την ενιαία αγορά.

 

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν επίσης οι εξελίξεις στον ιταλικό τραπεζικό τομέα. Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της UniCredit δήλωσε πως θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου, καθώς οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα δεν αναμένεται να είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν την ΕΚΤ.

 

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,7% στις 338 μονάδες, κατά 0,8% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.722 μονάδες, κατά 0,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.371 μονάδες και κατά 1,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.062 μονάδες, ενώ κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης FTMIB στις 16.695 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.