ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρές απώλειες στη Wall εν αναμονή της Fed

16:01 - 25 Ιουλ 2016 | Χρηματιστήρια
Με μικρές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στα μέσα της εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 56,17 μονάδες (-0,29%) στις 18.516,27 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 3,20 μονάδων (-0,06%) στις 5.097,85 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 6,03 μονάδες (-0,27%) στις 2.169,14 μονάδες.

 

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχωρίζει σήμερα η ανακοίνωση της Verizon Communications για την εξαγορά των διαδικτυακών assets της Yahoo Inc έναντι 4,83 δισ. δολ. σε μετρητά, δίνοντας έτσι τέλος σε μια παρατεταμένη διαδικασία διαγωνισμού για την πολιορκούμενη εταιρεία. Ο τίτλος της Verizon σημειώνει μικρά κέρδη 0,6%.

 

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων. Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών η Sprint Corp. σημειώνει άλμα άνω του 10% μετά την ανακοίνωση εσόδων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο χρήσης.

 

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Kimberly-Clark Corp. για το β΄ τρίμηνο με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε 566 εκατ. δολ. ή 1,56 δολ. ανά μετοχή έπειτα από ζημιές 305 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

Η συνεδρίαση της Fed ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με το σύνολο των αναλυτών να περιμένει διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα. Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να βάλει φρένο στις προσδοκίες για ενδεχόμενη αύξησή των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της και εκεί οι αναλυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις περαιτέρω χαλάρωσης της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενίσχυση του γεν η οποία πλήττει τις εξαγωγές της χώρας.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.