ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ανησυχίες για τις τράπεζες «κοκκινίζουν» πάλι τα ευρωπαϊκά ταμπλό

11:34 - 03 Αυγ 2016 | Χρηματιστήρια
Οι ανησυχίες για τις τράπεζες «κοκκινίζουν» πάλι τα ευρωπαϊκά ταμπλό
Σε πτωτική τροχιά «γύρισαν» οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, με τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να μην επιτρέπουν στις ευρωαγορές να αντιδράσουν μετά το χθεσινό sell off.

Η «υγεία» των ευρωπαϊκών τραπεζών βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, έπειτα από τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

 

Τα εν λόγω stress tests, παρά τη προσπάθεια να καθησυχάσουν για την πορεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν «έπεισαν» τους επενδυτές και θεωρήθηκαν από οίκους ως ανεπαρκή και όχι αρκετά αυστηρά, δεδομένων των συνθηκων της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Όσον αφορά στα τραπεζικά χαρτιά, λοιπόν, η Commerzbank χάνει 1,24%, υπό το βάρος των ανηυσυχιών για τις γερμανικές τράπεζες.

 

Ωστόσο, άνοδο 3,83% σημειώνει η HSBC, η οποία και ανακοίνωσε υποχώρηση των κερδών του α’εξαμήνου, αλλά και επαναγορά μετοχών 2,5 δισ. δολ. στο β' εξάμηνο του 2016, με τη μετοχή της Societe Generale να ενισχύεται κατά 1,35%, μετά από την αύξηση των καθαρών κερδών β’ τριμήνου και με ώθηση από την πώληση των μετοχών που διέθετε στη Visa Europe.

 

Παράλληλα, 1,96% κερδίζει η Credit Agricole που είδε τα κέρδη β’ τριμήνου να ενισχύονται, ενώ η ING βρίσκεται 5,80% υψηλότερα, μετά από την εκτίναξη της κερδοφορίας της.

 

Τα ταμπλό έχουν γυρίσει στο «κόκκινο», με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί κατά 0,21% στις 334,75 μονάδες.

 

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,07%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,61% και ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,35%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.