ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η BlackRock αναβαθμίζει τις μετοχές αναδυόμενων αγορών

10:46 - 23 Αυγ 2016 | Χρηματιστήρια
Bloomberg: Η BlackRock αναβαθμίζει τις μετοχές αναδυόμενων αγορών
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων στον κόσμο, είναι περισσότερο αισιόδοξη για τα αποθέματα των αναπτυσσόμενων κρατών μετά από ένα τρίμηνο ράλι, που ώθησε τον δείκτη αναφοράς στα υψηλότερα επίπεδα σε ένα χρόνο, αναφέρει το Bloomberg.

Η BlackRock έχει αναβαθμίσει τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών σε overweight από neutral, επικαλούμενη τα βελτιωμένα οικονομικά τους μεγέθη και τις σταθερές προοπτικές για το δολάριο, καθώς η Fed αργοπορεί στην αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.


Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται συνολικά 4,9 τρισ. δολάρια των στοιχείων του ενεργητικού, αναβάθμισε ομοίως τις προοπτικές για την ανάπτυξη των κρατικών ομολόγων τον περασμένο μήνα.


Ο MSCI Emerging Markets Index καταγράφει άνοδο για τρίτο συνεχή μήνα λόγω της ανάκαμψης των τιμών των εμπορευμάτων και της χαλάρωσης της ανησυχίας ότι η Fed θα επιταχύνει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, για να αυξήσει την ελκυστικότητα των πιο ριψοκίνδυνων περιουσιακών στοιχείων.

 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της BlackRock, Richard Turnill "οι επενδυτές έχουν ζεσταθεί στις αναδυόμενες αγορές από τον Φεβρουάριο και η διάθεση τους για ανάληψη κινδύνου φαίνεται να διευρύνεται".
Περισσότερες από τις μισές από τις 470 εταιρείες του δείκτη αναφοράς MSCI, έχουν αναφέρει, ότι τα κέρδη του β΄ τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.


Τα κέρδη στις αναδυόμενες επιχειρήσεις προβλέπεται να αυξηθούν 14% το 2017, σε σύγκριση με το 13% στα αναπτυγμένα έθνη.
Τα στοιχεία του Bloomberg δείχνουν επίσης, ότι οι επενδυτές έριξαν 16,2 δισ. δολάρια το 2016 σε αναδυόμενες exchange-traded funds των ΗΠΑ, σε σύγκριση με μια εκροή 2,9 δισ. δολαρίων το 2015.


Ο δείκτης MSCI υποχώρησε 0,7% χθες Δευτέρα, καθώς οι τιμές των βασικών προϊόντων μειώθηκαν και οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.