ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη «έφερε» στη Wall Street το Beige Book της Fed

22:40 - 19 Οκτ 2016 | Χρηματιστήρια
Κέρδη «έφερε» στη Wall Street το Beige Book της Fed
Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, μετά την δημοσίευση το Beige Book της Fed και λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά εταιρικά στοιχεία και το ράλι που καταγράφει το αργό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με το Beige Book της Fed οι προοπτικές είναι θετικές, «με την ανάπτυξη να αναμένεται να συνεχιστεί με ήπιο ή μέτριο ρυθμό στις περισσότερες περιφέρειες».

 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σημειώνει επίσης πως οι 12 περιφέρειες της κατέγραψαν ήπιο ή μέτριο ρυθμό οικονομικής επέκτασης, ενώ μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, η οικονομία των ΗΠΑ εμφάνισε κάποια σημάδια ανοδικών πιέσεων στους μισθούς στις αρχές Σεπτεμβρίου και τον Οκτώβριο, αλλά ο ρυθμός αύξησης στις απολαβές των εργαζομένων παρέμεινε σε γενικές γραμμές ήπιος.

 

«Η ανάπτυξη των μισθών παρέμεινε σταθερή σε ήπια επίπεδα, αν και κάποιες περιφέρειες κατέγραψαν αυξανόμενες πιέσεις σε συγκεκριμένους τομείς» αναφέρεται.

 

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 70,20 μονάδες ή 0,39% στις 18.233,15 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημειώνει άνοδο 7,49 μονάδων ή 0,35% στις 2.147 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq που νωρίτερα σημείωσε απώλειες, γύρισε θετικός καταγράφοντας κέρδη 7,82 μονάδων ή 0,15% στις 5.251,73 μονάδες.

 

Στο μεταξύ, σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,2% σημειώνει το πετρέλαιο με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 51,41 δολάρια το βαρέλι.

 

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, η Morgan Stanley γνωρίζει κέρδη 1,5% περίπου αφότου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο τρίμηνο αυξήθηκαν, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες. Ανακοίνωσε κέρδη 1,6 δισ. δολαρίων ή 81 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 1,02 δισ. δολαρίων ή 48 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

 

Την ίδια ώρα, υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Yahoo, το γ΄ τρίμηνο, στα 163 εκατ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή από 76 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 20 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.