ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις αναμένονται στη Wall, αντίρροπες τάσεις στην Ευρώπη

16:17 - 16 Φεβ 2007 | Χρηματιστήρια
Ελαφρώς αρνητικό είναι προσυνεδριακά το κλίμα στην αμερικανική χρηματαγορά, καθώς εκτιμάται ότι η ύφεση στην αγορά κατοικίας παρατείνεται. Αυτή την ώρα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, επικρατούν μεικτές τάσεις.

«Οι αγορές είναι σε ένα βαθμό κουρασμένες από το ράλι του τελευταίου εξαμήνου, γι’ αυτό και μια διόρθωση εμφανίζεται δικαιολογημένη», σύμφωνα με τον Enrico Carbonelli, της Banca Del Gottardo.

Η AMR, η μητρική της American Airlines, αποκομίζει σημαντικά κέρδη καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Week, η εταιρεία αποτελεί στόχο εξαγοράς.

Η Microsoft δέχεται πιέσεις στην Ευρώπη, καθώς ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πωλήσεις των WindowsVista ίσως δεν ανταποκριθούν στις αρχικές προσδοκίες. Ανάλογη αναμένεται να είναι η πορεία της και στην αμερικανική αγορά.

Χθες, ο δείκτης Dow ανήλθε για άλλη μια φορά σε νέο ρεκόρ, οδηγώντας τη Wall σε νέα υψηλά. Ο Dow έχει ενισχυθεί 13% σε διάστημα έξι ετών.

Αυτή την ώρα μεικτές είναι οι τάσεις στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,07% στις 6.428,50 μοναδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται στις 5.724,89 μονάδες και στηΦραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 6.971,94 μονάδες, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 0,19%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.