ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές

10:28 - 06 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Θετικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές
Θετικά πρόσημα κυριαρχούν στα ασιατικά ταμπλό την Τρίτη, με την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας να διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκια, ενώ ξεθωριάζουν οι ανησυχίες για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη διάρκεια της συνεδρίασης, παρά τις ανησυχίες ότι η πλούσια σε φυσικούς πόρους οικονομία έχει επιβραδυνθεί κατακόρυφα στο β΄ μισό του έτους.

Το βασικό επιτόκιο της Reserve Bank of Australia διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% όπως αναμενόταν από 10 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal. "Στην Αυστραλία η οικονομία συνεχίζει την μετάβασή της μετά το άλμα των επενδύσεων εξόρυξης", δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Philip Lowe.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 5.428,7 μονάδες, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί στα 0,7448 δολάρια ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,47% παρά την ενδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου που δεν ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Κέρδη 1,44% σημειώνει στο μεταξύ ο Kospi στη Νότια Κορέα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ότι το 68% του προϋπολογισμού του 2017 θα ξοδευτεί το πρώτο εξάμηνο του έτους ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,72%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.