ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές

09:28 - 06 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Θετικά πρόσημα κυριαρχούν στα ασιατικά ταμπλό την Τρίτη, με την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας να διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκια, ενώ ξεθωριάζουν οι ανησυχίες για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στη διάρκεια της συνεδρίασης, παρά τις ανησυχίες ότι η πλούσια σε φυσικούς πόρους οικονομία έχει επιβραδυνθεί κατακόρυφα στο β΄ μισό του έτους.

Το βασικό επιτόκιο της Reserve Bank of Australia διατηρήθηκε στο ιστορικό χαμηλό του 1,5% όπως αναμενόταν από 10 οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal. "Στην Αυστραλία η οικονομία συνεχίζει την μετάβασή της μετά το άλμα των επενδύσεων εξόρυξης", δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Philip Lowe.

Ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,52% στις 5.428,7 μονάδες, ενώ το δολάριο Αυστραλίας υποχωρεί στα 0,7448 δολάρια ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,47% παρά την ενδυνάμωση του γεν έναντι του δολαρίου που δεν ευνοεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Κέρδη 1,44% σημειώνει στο μεταξύ ο Kospi στη Νότια Κορέα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας ότι το 68% του προϋπολογισμού του 2017 θα ξοδευτεί το πρώτο εξάμηνο του έτους ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει κέρδη 0,72%.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.