ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαζικές πωλήσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες

13:44 - 19 Δεκ 2016 | Χρηματιστήρια
Μαζικές πωλήσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες
Ισχυρές ρευστοποιήσεις καταγράφονται αυτήν την ώρα στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, με την Monte dei Paschi di Siena να συνεχίζει να προκαλεί… «πονοκέφαλο» στους επενδυτές. Η ιταλική τράπεζα ξεκίνησε σήμερα την έκδοση των νέων μετοχών στο πλαίσιο άντλησης 5 δις. ευρώ και αποφυγής του bailout.

Σε κλίμα επιφυλακτικότητας δραστηριοποιούνται οι επενδυτές, καθώς για την πλειοψηφία αυτών, το σχέδιο της Monte για επιπλέον άντληση κεφαλαίων από εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης με μετοχές είναι υπερβολικά… φιλόδοξο, με αποτέλεσμα να προβούν σε μαζικές πωλήσεις, οδηγώντας τη μετοχή της τράπεζας κατά 9% χαμηλότερα και σε αναστολή διαπραγμάτευσης.

"Θα ήταν πραγματικά έκπληξη αν η Monte dei Paschi καταφέρει να ολοκληρώσει με επιτυχία την άντληση των 5 δισ ευρώ", σημειώνει Alessandro Balostti, fund manager της JCI Capital. "Η ιταλική τράπεζα απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με΄χρι να οριστικοποιηθεί η τροπολογία για την κρατική της ενίσχυση.

Το αρνητικό κλίμα γύρω από τον ιταλικό τραπεζικό κλάδο παρασύρει χαμηλότερα και τις Bank of Ireland (πτώση 3,6%) Deutsche Bank (πτώση 2,6%), Barclays (-1,93%), Intesa Sanpaolo (-1,5%) και Commerzbank (-1,3%). Οι απώλειες στις ασιατικές αγορές επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το επενδυτικό κλίμα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.