ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Wall Street επιστρέφει δυναμικά

16:59 - 03 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Η Wall Street επιστρέφει δυναμικά
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις αναμένεται να ανοίξει έπειτα από το πρωτοχρονιάτικο τριήμερο η Wall Street, καθώς τα «στηρίγματα» είναι αρκετά και η επενδυτική διάθεση στα ύψη.

Τα futures των αμερικανικών δεικτών «δείχνουν» άνοδο, ενώ έτοιμο να τροφοδοτήσει την όποια άνοδο είναι το πετρέλαιο, το οποίο καταγράφει ράλι 2,50% στα 55 δολάρια το βαρέλι αυτήν την ώρα. Έδαφος κερδίζει και το δολάριο, που επιστρέφει σε υψηλά, ενώ την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν σημαντικά κέρδη, με την ατζέντα των μάκρο σήμερα να είναι εξαιρετικά «φορτωμένη» και τους εκτιμητές να αναμένουν καλά αποτελέσματα. Ανοδικά κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές.

Την Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου του 2016, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες σε επίπεδα ημέρας και εβδομάδας, αλλά με κέρδη 13,4% για το έτος. Ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχώρησαν επίσης, την Παρασκευή και σε εβδομαδιαία βάση, αλλά γνώρισαν ισχυρή ετήσια άνοδο.

Ο Δεκέμβριος, μάλιστα, ήταν μήνας ιστορικών υψηλών για τους αμερικανικούς δείκτες, μετά από την ευφορία που προκάλεσε στην αγορά η νίκη του Donald Trump - και συγκεκριμένα μια σειρά από δεσμεύσεις του εκλεγμένου προέδρου. Πλέον, μένει να φανεί τι από όλα όσα έχει υποσχεθεί, θα εφαρμόσει, με τους αναλυτές να έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο "εξαΰλωσης" των πρόσφατων κερδών του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 

 

Δείκτες

Τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 0,65-0,75% αυτήν την ώρα, και όπως όλα δείχνουν ο βιομηχανικός δείκτης θα επανέλθει στα επίπεδα των 19.800 (ίσως και 19.850) μονάδων, προκειμένου να «δει» και πάλι τον στόχο των 20.000 μονάδων μέσα στην εβδομάδα.

 

Εμπορεύματα

Στα εμπορεύματα, καθώς η συμφωνία του ΟΠΕΚ με τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες για μείωση της παραγωγής-υπερπροσφοράς αρχίζει να «πιάνει τόπο» σιγά σιγά, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εκτοξεύονται.

Αργό και Μπρεντ πραγματοποιούν ράλι +2,50% αυτήν την ώρα, στα 55 και 58 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ο χρυσός υποχωρεί οριακά στα 1.150 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς κερδίζει έδαφος ο «αντίπαλος» του το δολάριο.

 

Αγορά συναλλάγματος

Το «τρένο» ξαναμπαίνει στις ράγες, καθώς το δολάριο αρχίζει και πάλι να οδεύει προς ιστορικά υψηλά, μετά από ένα μικρό «διάλλειμα» Χριστουγέννων.

Το αμερικανικό νόμισμα «αγγίζει» υψηλά 14ετίας σε σχέση με πλήθος νομισμάτων καθώς οι προοπτική αύξησης επιτοκίων από τη Fed φέτος παραμένει ισχυρή ή bullish.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,70% έναντι του γιεν αυτήν την ώρα (118γιεν/δολ) ενώ και το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, στα 1,0389δολ/ευρώ.

Το bitcoin «σπάει» τα κοντέρ. Το ψηφιακό νόμισμα έχει ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια και δείχνει να σταθεροποιείται στα επίπεδα των 1.000-1.030$ για την ώρα, έχοντας καταγράψει εντυπωσιακή πορεία μέσα σε εξαιρετικά μικρό διάστημα, δείχνοντας παράλληλα ότι ήρθε εδώ για να «μείνει».

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως θα φτάσει ακόμα και τα 3.000 δολάρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

 

Μάκρο

Ο παγκόσμιος δείκτης μεταποίησης στα ύψη

Η βιομηχανική παραγωγή σε Κίνα, Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία ειδικά δείχνει να βρίσκεται στα «καλύτερά» της, προμηνύοντας μια «δυνατή» χρονιά. Οι αντίστοιχοι δείκτες μεταποίησης PMI αυτήν την ώρα κινούνται σε υψηλά πολλών ετών.

 

Γιάννης Τσιρογιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:07 - 03 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.