ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό έτους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

21:46 - 26 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Σε υψηλό έτους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σε υψηλό έτους ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, στον απόηχο των χθεσινών ιστορικών ρεκόρ που κατέγραψαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street. Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,25% κατακτώντας το υψηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2015.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax σημείωσε κέρδη 0,36%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,04% και ο γαλλικός CAC έχασε 0,21%.

 

Η παγκόσμια αγορά παρακολούθησε τις πρώτες κινήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, ο οποίος φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Ο Τραμπ υπέγραψε χτες το προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να χτιστεί τείχος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, αλλά και για την λήψη αυστηρότερων μέτρων στις αμερικανικές πόλεις που προστατεύουν παράτυπους μετανάστες.

 

Μάλιστα, όπως σημείιωσε, την κατασκευή του τείχους θα πληρώσει τελικά το Μεξικό.

 

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε, χτες, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να προωθήσει την κατασκευή δύο αμφιλεγόμενων πετρελαϊκών αγωγών - των Keystone XL και Dakota Access.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.