ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Αγοράστε και πάλι ευρωπαϊκές τράπεζες

17:59 - 27 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
BofA: Αγοράστε και πάλι ευρωπαϊκές τράπεζες
«Ήρθε η ώρα να αγοράσετε και πάλι ευρωπαϊκές τράπεζες», τονίζει η BofA Merirll Lynch, δηλώνοντας overweight στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Όπως επισημαίνει η BofA, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έχει ενισχυθεί σχεδόν 50% από το χαμηλό 5,5 ετών που χτύπησε το 2016 και οι αναλυτές της τράπεζας βλέπουν περιθώριο για περαιτέρω ράλι.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η κίνηση των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών είδαν βελτίωση λόγω της πιο απότομης καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων, καθώς οι κεντρικές τράπεζες υπαναχωρούν από τις πολιτικές νομισματικής χαλάρωσης που πιέζουν την κερδοφορία των τραπεζών.

 

Όπως σημειώνει η BofA, οι αποδόσεις του τραπεζικού κλάδου έχουν ιδιαίτερα υψηλή συσχέτιση με τις αυξήσεις των επιτοκίων και τις πληθωριστικές προσδοκίες, και τονίζει την προτίμησή της για τις τράπεζες που έχουν έκθεση στο δολάριο, στις ισχυρότερες αγορές κεφαλαίου και την Ιταλία.

 

Μάλιστα, η αμερικάνικη τράπεζα συστήνει στους επενδυτές να αποφύγουν «τις αγορές στις οποίες έχουν κίνδυνο να... εγκλωβιστούν», όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γερμανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.