ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Τι προβλέπει για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

11:57 - 30 Ιαν 2017 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: Τι προβλέπει για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Τα επίπεδα της Wall Street μπορούν να φτάσουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού αρθούν οι ανησυχίες που προέκυψαν μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Αυτό σημειώνει η Goldman Sachs σε ανάλυσή της, σχολιάζοντας πως ο Stoxx Europe 600 θα έχει απόδοση 8% έως τα τέλη του 2017 (στις 380 μονάδες), χάρη στο αδύναμο ευρώ, την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο S&P 500 θα έχει απόδοση 4% φέτος καθώς η αισιοδοξία για τις πολιτικές ανάπτυξης από τον Τραμπ αρχίζει να φθίνει.

Η Goldman Sachs αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι αμερικανικοί δείκτες θα συνεχίσουν να καταγράφουν άνοδο αλλά μικρότερη από εκείνη των ευρωπαϊκών. Αυτό που τροφοδοτεί την αισιοδοξία αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι η προοπτική φοροαπαλλαγών και οι κρατικές δαπάνες αλλά και τα δύο μπορεί να μην υλοποιηθούν, ή τουλάχιστον όχι πλήρως, μέχρι το τέλος του έτους».

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πολιτικές του Τραμπ θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία αλλά την ίδια στιγμή και οι ευρωπαϊκές εξαγωγικές μετοχές θα επωφεληθούν από το αδύναμο ευρώ αν ο Τραμπ συνεχίσει να οδηγεί το δολάριο υψηλότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.