ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε sell-off στις ευρωπαϊκές τράπεζες οδηγούν οι risk-off τοποθετήσεις

14:28 - 13 Απρ 2017 | Χρηματιστήρια
Σε sell-off στις ευρωπαϊκές τράπεζες οδηγούν οι risk-off τοποθετήσεις
Σε εκτεταμένο sell off οδηγεί τις ευρωπαϊκές μετοχές των τραπεζών η ανησυχία που προκαλούν οι πολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως και τα γεωπολιτικά ρίσκα που αναδύονται. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση κατά 1,5%, με τους επενδυτές να αποφεύγουν τις ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις και να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός και το γιεν.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η ισπανική Banco Popular με πτώση της τάξης του 4,3%, αλλά και γαλλικές τράπεζες, όπως οι Societe Generale, Natixis, Credit Agricole και BNP Paribas, με απώλειες μεταξύ του 1,8% και του 2,7%.

 

Επίσης ισχυρές απώλειες γύρω στο 2% καταγράφουν και οι Commerzbank, ABN Amro, Bankia, Santader και BBVA.

 

Βέβαια, το ξεπούλημα των τραπεζικών μετοχών οδηγεί χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές γενικότερα.

 

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,43% στις 380 μονάδες, κατά 0,52% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.311 μονάδες, κατά 0,64% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.068 μονάδες και κατά 0,34% ο DAX της Φρανκφούρτης στις 12.112 μονάδες.

 

Η νευρικότητα των επενδυτών εντάθηκε αρχικά από την επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία και τη διαμάχη μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Βόρειας Κορέας, αλλά γίνεται όλο και πιο έντονη όσο πλησιάζουν οι γαλλικές προεδρικές εκλογές και το τουρκικό δημοψήφισμα της Κυριακής.

 

Μαρία Μιχάλη

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.