ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: "Ξεγράφουν" οι αγορές μια προεδρία Λεπέν

10:09 - 24 Απρ 2017 | Χρηματιστήρια
Bloomberg: "Ξεγράφουν" οι αγορές μια προεδρία Λεπέν
Σε μείωση των hedges τους έναντι μιας νίκης της Λεπέν προχωρούν οι αγορές σήμερα, κρίνοντας πως το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών μείωσε τις πιθανότητες μιας νίκης του Εθνικού Μετώπου.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, το άγχος ότι οι εκλογές θα έβγαζαν έκπληξη παρόμοια με αυτή στις ΗΠΑ με την εκλογή Τραμπ και την απόφαση για Brexit στη Βρετανία. Τα bets για την μεταβλητότητα μειώθηκαν μετά από την πρωτιά του Μακρόν στον πρώτο γύρο.

 

"Μια συλλογική αίσθηση ανακούφισης ότι η παγκόσμια οικονομία έχει αφήσει πίσω της άλλο ένα εμπόδιο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Michael McCarthy, chief market strategist στη CMC Markets.

 

"Βλέπουμε μία αίσθηση ανακούφισης από τις αγορές, ιδιαίτερα δεδομένου ότι τα αποτελέσματα του α΄ γύρου ήταν λίγο-πολύ ό,τι περίμενε η αγορά. Αυτό προσφέρει περισσότερη σταθερότητα για την περιοχή της ευρωζώνης", τόνισε ο Jingy Pan, της IG Asia Pte.

 

Μία νίκη του Μακρόν σημαίνει επίσης ότι η ΕΚΤ ίσως να είναι σε θέση να ξεκινήσει το tapering προς το τέλος του έτους, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg η Anne Anderson, η οποία διαχειρίζεται 19,8 δισ. δολάρια ως επικεφαλής της μονάδας σταθερού εισοδήματος στην UBS Asset Management στην Αυστραλία.

 

"Υπάρχει μία αλλαγή, σίγουρα, που ήταν απαίτηση από το εκλογικό σώμα, αλλά είναι πιο πολύ μια ισορροπημένη άποψη και είναι καλό για τις αγορές", δήλωσε η ίδια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.