ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημά με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο

19:59 - 13 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημά με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο
Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι ευρωαγορές, με τον κλάδο της τεχνολογίας να ανακάμπτει μετά το selloff των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στο ταμπλό ο Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 388,75 μονάδες με οδηγό τον κλάδο της τεχνολογίας και τα καταναλωτικά αγαθά.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχώρησε χθες 1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 17 Μαΐου. Στο επίκεντρο των πιέσεων ήταν ο κλάδος της τεχνολογίας με τον δείκτη Stoxx 600 Technology να σημειώνει βουτιά 3,6%. Ο δείκτης ανέκτησε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος σήμερα, σημειώνοντας άνοδο 1,1%.
Από τον κλάδο της τεχνολογίας, η Dialog Semiconductor σημείωσε άλμα 5,8%, η αυστριακή κατασκευάστρια ημιαγωγών AMS AG ενισχύθηκε 2,3%, ενώ η STMicroelectronics NV κέρδισε 1%. Οι δύο τελευταίες γνώρισαν απώλειες άνω του 8% τη Δευτέρα.
Εκτός του κλάδου της τεχνολογίας η Luxottica σημείωσε άλμα άνω του 3% μετά την ανακοίνωση της Morgan Stanley ότι αναθεώρησε ανοδικά τη σύσταση σε "overweight" από "equal-weight".
Η Deutsche Lufthansa, στο μεταξύ, σκαρφάλωσε 3% καθώς η Credit Suisse αναθεώρησε τη σύσταση της για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία σε "neutral" από "underperform".
Ο γερμανικός DAX 30 σημείωσε άνοδο 0,6% κλείνοντας στις 12.764,98 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,4% στις 5.261,74 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,2% στις 7.500,44 μονάδες υπό το βάρος της ενίσχυσης της στερλίνας, η οποία σκαρφάλωσε και πάλι πάνω από το 1,27 δολ.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην αμερικανική Federal Reserve εν αναμονή των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας αύριο το απόγευμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών περιμένει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης. Σε αυτό το πλαίσιο, η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις δηλώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο, για σημάδια όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας στο μέτωπο των επιτοκίων.
Στα μάκρο της ημέρας, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε στη Γερμανία τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε το think tank ZEW, προσθέτοντας ωστόσο ότι το outlook για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παραμένει ευνοϊκό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.