ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

19:42 - 14 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Πτώση στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν στην πλειοψηφία τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Federal Reserve στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές πάντως να "ποντάρουν" σε νέα αύξηση των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,12%, με το ευρώ να αναρριχάται" σε υψηλό έξι μηνών, έναντι του δολαρίου που έχασε έδαφος μετά από την ανακοίνωση αποθαρρυντικών μάκρο. Η στερλίνα, εν τω μεταξύ, βρέθηκε πάνω από τα 1,58 δολάρια, για πρώτη φορά από τις βρετανικές εκλογές, επωφελούμενη επίσης από την αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος.

Ο γερμανικός DAX κατάφερε να εξασφαλίσει θετικό πρόσημο, κερδίζοντας 0,32% και έχοντας επιτύχει ενδοσυνεδριακά επίπεδα - ρεκόρ, ήτοι στις 12.989,91 μονάδες. Στις υπόλοιπες ευρωαγορές, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,35%, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που κατέγραψε απώλειες της τάξεως επίσης του 0,35%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,61%, ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε 0,98% χαμηλότερα, ενώ ο πορτογαλικός PSI 20 γνώρισε άνοδο 0,23%.

Ο κλάδος της Τεχνολογίας κινήθηκε σήμερα ανοδικά, με τις μετοχές Ενέργειας να σημειώνουν "βουτιά" 1,46%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2016, εν μέσω της "διολίσθησης" άνω του 3% των τιμών του αργού.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed στις ΗΠΑ που αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει νέα αύξηση των επιτοκίων.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,4% στην Ευρωζώνη το α’ τρίμηνο του 2017, μένοντας στα ίδια επίπεδα όπως πέρυσι.

Παράλληλα, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), σε νέα έκθεσή της, τονίζει ότι η κρίση υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί και το 2017 καθώς οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.