ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τεχνολογία «οδηγός» το 2017 στη Wall Street

08:39 - 16 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Η τεχνολογία «οδηγός» το 2017 στη Wall Street
Σε πρωταγωνιστή αναδεικνύεται φέτος στη Wall Street ο τεχνολογικός κλάδος, με τις μετοχές του να βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης των τίτλων με τις καλύτερες επιδόσεις.

Το 2017 είναι μια χρονιά που έχει ήδη φέρει ιστορικά ρεκόρ στον S&P, ο οποίος τον προηγούμενο μήν έκλεισε για πρώτη φορά στην ιστορία πάνω από τις 2.400 μονάδες και μέχρι στιγμής μετρά κέρδη κοντά στο 8,8%.

 

Κι ενώ από τις 15 μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις του S&P οι 8 προέρχονται από τον τεχνολογικό κλάδο, η τεχνολογία ηγείται επίσης των κερδών στο σύνολο των μετοχών.

 

Ποιες τεχνολογικές μετοχές ηγούνται της ανόδου

 

Όπως επισημαίνει το Forbes, μεταξύ των μεγάλων νικητών της φετινής χρονιάς δεν βρίσκονται οι παραδοσιακά ισχυροί, δηλαδή οι Facebook, Amazon, Netflix και η μητρική της Google, Alphabet.

 

Στη θέση τους φέτος βρίσκονται οι κατασκευαστικοί ημιαγωγοί, έπειτα από την πτώση κερδών που υπέστησαν στην αρχή του 2016.

 

Η αυξανόμενη εμμονή του κόσμου με τις συσκευές με δυνατότητα Internet, αύξησε τα κέρδη των κατασκευαστριών ημιαγωγών. Αυτές οι εταιρείες παράγουν τα μικροσκοπικά αλλά πολύπλοκα τσιπς που βρίσκονται σε όλα τα τηλέφωνα και τις υπολογιστικές συσκευές μας.

 

Πέντε από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μικροτσιπ συγκαταλέγονται στις 15 εταιρείες με τις κορυφαίες αποδόσεις φέτος! Μεταξύ αυτών βρίσκεται η Lam Research, η οποία αύξησε τα έσοδά της κατά 39% το πρώτο τρίμηνο και έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα κέρδη ανά μετοχή τον τελευταίο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 16 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.