ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πρέπει να επενδύσετε στις μετοχές βιοτεχνολογίας

21:12 - 20 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Γιατί πρέπει να επενδύσετε στις μετοχές βιοτεχνολογίας
Κοντά σε νέο ζενίθ βρέθηκαν οι Nasdaq και S&P 500 χθες Δευτέρα, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, μετά και τη νίκη Μακρόν, παρουσίασε την καλύτερη επίδοση του τελευταίου διμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Dow Jones και S&P 500 έχουν ενισχυθεί περίπου 9% από τις αρχές του έτους, ενώ ο Nasdaq, στον οποίο έχουν μεγαλύτερο «βάρος» οι εταιρείες τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας έχει κάνει άλμα σχεδόν 16%.

 

Οι λόγοι για τους οποίους φέτος πρέπει κανείς να επενδύσει στον τομέα της βιοτεχνολογίας παρουσιάστηκαν στην ετήσια διάσκεψη «Jefferies Global Healthcare Conference» στην οποία και φέτος έδωσαν το παρών 400 εταιρείες βιοτεχνολογίας.

 

Το marketwatch και ο Michael Brush παραθέτουν τους βασικούς λόγους.

 

-Κατ’ αρχήν ο κλάδος θεωρείται ότι είναι πολύ πιο ώριμος από ό,τι ήταν δέκα χρόνια πριν. Ο συνδυασμός της σύναψης νέων συμμαχιών, με τη δημιουργία νέων προϊόντων και την ύπαρξη νέων οικονομικών ενισχύσεων μπορεί να θεμελιώσει διαρκή ανάπτυξη στον μέχρι πρότινος εξαιρετικά μεταβλητό αυτό κλάδο. 

 

-Η βιοτεχνολογία θεωρείται μια καινοτόμα επένδυση την περίοδο της ούτως ή άλλως υποτονικής οικονομίας

 

O Philip Dreyfuss της Farallon Asset Management, ενός fund που διαχειρίζεται περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τονίζει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για την επένδυση αρκεί να βρεθεί η σωστή μετοχή.

 

«Η πρόοδος που σημειώνει η επιστήμη και η βιολογία είναι θεαματική, ενώ τα επιτεύγματά τους βοηθούν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και ποιότητας. Η τάση εκτόξευσης των προϊόντων και των κλινικών μελετών αφήνουν πολλά περιθώρια για κέρδη», συμπληρώνει ο Jay Rao, γιατρός και διαχειριστής hedge fund στην Balyasny Asset Management.

 

-Η βιοτεχνολογία είναι ένα ασφαλές καταφύγιο σε αντίθεση με ό,τι θέλουν να πιστεύουν οι υπολογιστικές μηχανές

 

Οι υπολογιστικές μηχανές δεν εμπιστεύονται τις μετοχές βιοτεχνολογίας κι αυτό είναι κάτι που έχει  δείξει πολλές φορές το ταμπλό, αναφέρει το marketwatch. Ωστόσο οι μελέτες για τα φάρμακα και η ζήτηση βιοτεχνολογικών προϊόντων αποδεικνύουν πως ο κλάδος έχει να περιμένει πολλά.

 

-Σε γενικές γραμμές δεν θα υπάρξει κάποια περαιτέρω σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων τα επόμενα χρόνια, άρα τώρα είναι η ευκαιρία.

 

Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες του Διαδικτύου που δεν γνωρίζουν εάν υπάρχουν αγορές για να διαθέσουν τα είδη τους, οι εταιρείες βιοτεχνολογίας στοχεύουν σε υπαρκτές αγορές, καθώς τα φάρμακα για την αρθρίτιδα ή τον καρκίνο - επί παραδείγματι - απευθύνονται σε μια τεράστια αγορά. Στην περίπτωση που τα φάρμακα αποδειχθούν αποτελεσματικά, τότε οι εταιρείες βιοτεχνολογίας «θησαυρίζουν». 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:22 - 20 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.