ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

11:08 - 04 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές
Μικτά πρόσημα και αναζήτηση κατεύθυνσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, αλλά παράλληλα επιστρέφει η ανησυχία για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσινγκτον.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0.12%, με τους περισσότερους τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια στο κόκκινο.

 

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχωρεί κατά 0.09%, ενώ ο γαλλικός CAC και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνουν κέρδη 0.04% και 0.002%, αντίστοιχα.

 

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία καθώς η εγχώρια ζήτηση σημείωσε άλμα, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

 

Ειδικότερα, οι συνολικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1% τον Ιούνιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.

 

Στο ταμπλό, ράλι 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Royal Bank of Scotland. Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της τράπεζας σκαρφάλωσαν το δεύτερο τρίμηνο στις 1,69 δισ. στερλίνες (2,2 δισ. δολάρια).

 

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Pearson, μετά την ανακοίνωση ζημίας που ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις και την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 04 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.