ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο πύραυλος της Β.Κορέας "ρίχνει" της ασιατικές αγορές

09:30 - 29 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Ο πύραυλος της Β.Κορέας "ρίχνει" της ασιατικές αγορές
Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνεται η σημερινή συνεδρίαση των ασιατικών αγορών, γεγονός που αποδίδεται στην γεωπολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Την ίδια στιγμή οι επενδυτές στρέφονται σε ποιο ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός.

Αναλυτικότερα, στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθισε κατά 0.51%, ο ΑSX 200 στην Αυστραλία μειώθηκε κατά 0.72%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η βουτιά στο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας με τον New Zealand να χάνει 1.12%. Μείωση κατά 0.01% σημείωσε και ο Shanghai Composite στην Κίνα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαμορφώνεται αρνητικά κατά 0.2%. Ταυτόχρονα, στο 0.4% η πτώση που σημειώνει αυτή την ώρα ο Kospi στη  Νότια Κορέα.
Στο μεταξύ, με οριακές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο Dow Jones, ενώ S&P 500 και Nasdaq διατήρησαν το θετικό πρόσημο, με τους επενδυτές να υιοθετούν κατά βάση επιφυλακτική στάση καθώς αξιολογούν το μέγεθος της ζημιάς στην πολιτεία του Τέξας μετά το πέρασμα του τυφώνα Harvey.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν πύραυλο από χώρο κοντά στην πρωτεύουσά της Πιονγκγιάνγκ ο οποίος πέρασε πάνω από τη βόρεια Ιαπωνία, δήλωσαν οι κυβερνήσεις της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας NHK μετέδωσε ότι ο πύραυλος έσπασε σε τρία κομμάτια που έπεσαν στη θάλασσα κοντά στη νήσο Χοκαΐντο. Το κρατικό πρόγραμμα προειδοποίησης της Ιαπωνίας, J-Alert, συνέστησε στους κατοίκους στην περιοχή να λάβουν προφυλάξεις.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.