ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές με γεωπολιτικά και ΕΚΤ στο επίκεντρο

21:00 - 06 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές με γεωπολιτικά και ΕΚΤ στο επίκεντρο
Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις κατέγραψαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να κινούνται επιφυλακτικά λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών αλλά και εν αναμονή των αυριανών ανακοινώσεων της ΕΚΤ.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0.08%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0.42%.

 

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax έκλεισε με άνοδο 0.75%, ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0.29%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0.25%. 

 

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, η συνεχώς κλιμακούμενη ένταση προβληματίζει τους επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου αναμένεται να συζητηθεί ο χρόνος εξόδου από το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης.

 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο χάνει έδαφος, έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, με το ευρώ να ενδυναμώνεται εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα της εξόδου από το QE.

 

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύεται σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων στα 49,13 δολάρια το βαρέλι λόγω της επέλασης του τυφώνα Ίρμα, ενώ ο χρυσός κινείται σε υψηλό έτους στα 1.345,6 δολάρια την ουγκιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:45 - 06 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.