ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" οι ασιατικές αγορές-απογοητεύουν τα μάκρο της Κίνας

10:13 - 14 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Στο "κόκκινο" οι ασιατικές αγορές-απογοητεύουν τα μάκρο της Κίνας
Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνονται οι ασιατικές αγορές καθώς αρκετοί εκ των βασικότερων χρηματιστηριακών δεικτών σημείωσαν απώλειες, λόγω των απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοίνωσε η Κίνα.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei κατέγραψε πτώση της τάξης  του 0.31%, ενώ παράλληλα πιέσεις δέχονται και οι δείκτες στην Κίνα. Ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα μειώθηκε κατά 0.58%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ χάνει 0.6%. Την ίδια στιγμή ο ASX 200 στην Αυστραλία και New Zealand στη Νέα Ζηλανδία διολισθαίνουν κατά 0.12% και 0.18%, αντίστοιχα.  Στον αντίποδα, ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται κατά 0.2%, ενώ το χρηματιστήριο της Ταϊβάν βελτιώνεται επίσης κατά 0.2%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές αντιδράσεις σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται στο ότι οι επιδόσεις της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς, καθώς η Κίνα εμφάνισε αύξηση 6% στην βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο απογοητεύοντας τους αναλυτές που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters και τοποθετούσαν την αύξηση στο 6.6%. Ακόμα, οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, αυξήθηκαν κατά 7.8% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου μην ανταποκρινόμενες στις προβλέψεις για αύξηση 8.2%. 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 14 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.