ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

09:36 - 19 Οκτ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Μικτές αντιδράσεις κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία, με τον Nikkei ωστόσο να βρίσκεται πολύ κοντά σε νέο υψηλό 20ετίας λόγω των θετικών στοιχείων για τις συναλλαγές της χώρας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικότερα, ο Nikkei κερδίζει 0,3% και σκαρφαλώνει στις 21.435,42 μονάδες. Στον αντίποδα στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng μειώνεται κατά 0,2%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα καθώς τα βλέμματα των επενδυτών έχουν στραφεί στις εργασίες του συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 καταγράφει αύξηση της τάξης του 0,2%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,2%.

Τέλος, στα οικονομικά νέα της ημέρας, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 6,8% το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας ελαφρώς από ανάπτυξη 6,9% το πρώτο μισό του έτους. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,6% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με αύξηση 6% τον Αύγουστο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 6,5% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.