ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

10:47 - 27 Δεκ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Με μικτά πρόσημα ανοίγουν οι ασιατικές αφορές μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, παρά το αρνητικό ρεκόρ της Hyundai Heavy Industries, της μεγαλύτερης ναυπηγικής εταιρείας στον κόσμο.
Ο δείκτης Kospi κινείται σε θετικό έδαφος παρά τις βαριές απώλειες της Hyundai Heavy Industries, η οποία σημείωσε βουτιά 29% καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία της.
Η βουτιά της Hyundai Heavy Industries έρχεται τρεις εβδομάδες μετά την κατρακύλα της μικρότερης ναυπηγικής Samsung Heavy η οποία έχασε το 25% της αξίας της μετά την προειδοποίηση της εταιρείας για μεγάλες ζημιές.
Απώλειες σημειώνει και ο κλάδος της τεχνολογίας. Η Samsung Electronics χάνει πάνω από 2% και η SK Hynix υποχωρεί 1,5% στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι οι παραγγελίες iPhone για το α΄ τρίμηνο μειώθηκαν. Οι μετοχές της Apple σημείωσαν βουτιά 2,5% χθες στη Wall Street.
Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.
Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα οι απώλειες είναι μεγαλύτερες με τον Shanghai Composite να χάνει 0,9%.
Στην Ταιβάν ο δείκτης Taiex σημειώνει άνοδο 0,5%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε αμετάβλητος, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε 0,2%. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.