ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.Θετική εικόνα στα εμπορεύματα.

10:27 - 01 Ιουν 2018 | Χρηματιστήρια
Ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.Θετική εικόνα στα εμπορεύματα.
Σε ήρεμα νερά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, ομολόγων και εμπορευμάτων εν όψει των πολιτικών εξελίξεων σε Ιταλία και Ισπανία όπου αντίστοιχα μία νέα κυβέρνηση ορκίζεται και μία κυβέρνηση χάνει την δεδηλωμένη και πέφτει.

Στα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν θετικές τάσεις με την Φρανκφούρτη να ενισχύεται 0,54% στις 12.674 μονάδες, στο Λονδίνο ο Ftse 100  καταγράφει κέδη 0,73% και στο Παρίσι ο Cac 40  κερδίζει 0,86%  και βρίσκεται στος 5.444,73 μονάδες. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά επίπεδα και διαμορφώνεται σε 1,1685.

 

Τα βλέμματα των επενδυτών σε Ρώμη και Μαδρίτη 

 

Σήμερα στην Ρώμη στις 4 ώρα Ιταλίας(5 ώρα Ελλάδας) ορκίζεται η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας όπου  οι αρχηγοί των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο θα είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, και υπουργοί, αντίστοιχα, Εσωτερικών και Εργασίας. Παράλληλα, στην νέα κυβέρνηση θα υπάρχει υπουργείο για την Κάτω Ιταλία, και για την οικογένεια και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Νέος υπουργός Οικονομικών είναι ο καθηγητής Τζοβάνι Τρία, ενώ ο συνάδελφός του Πάολο Σαβόνα αναλαμβάνει το υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων. Το χρηματιστήριο του Μιλάνο  καταγράφει ισχυρά κέρδη 2,30% και διαπραγματεύεται στις 2.179,9 μονάδες.

Αντίθετα στην Ισπανία υπαρκτός θεωρείται ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνηση μετά την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης καθώς το Εθνικιστικό Βασκικό Κόμμα (PNV) θα ψηφίσει κατά του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι,σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser και το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 176 ψήφων προκειμένου να γίνει ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας και σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορα κόμματα μέχρι τώρα έχει εξασφαλίσει 180. Ωστόσο το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης ξεκίνησε με θετικό πρόσημο σε ποσοστό 0,81% και διαπραγματεύται στις 9.551 μονάδες.

 

Ηπια στάση των επενδυτών στην αγορά εμπορευμάτων μετά την απόφαση Τράμπ για δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

 

Ηρεμη εικονα παρουσιάζει η αγορά εμπορευμάτων στο Λονδίνο με τους επενδυτές να παραμένουν ψύχραιμοι μετά την έναρξη των δασμών στον ευρωπαϊκό χάλυβα και αλουμινίου από την αμερικανική κυβέρνηση. 

Η τιμή του αλουμινίου ενισχύεται 0,38% στα 2.300,25 δολάδια ο τόνος, το νικέλιο κερδίζει 0,21%, ο χαλός καταγράφει άνοδο 0,42% και το συμβόλαιο παραγώγων του κασσίτερου  καταγράφει άνοδο 0,23%. 

Ανοδική τροχιά καταγράφουν οι τιμές του μαύρου χρυσού. Το πετρέλαιο brent ενισχύεται 0,32% και διαπραγματεύεται στα 77,81 δολάρια το βαρέλι και ο το αργό πετρέλαιο  σημειώνει κέρδη 0,15% και φθάνει τα 67,14 δολάρια το βαρέλι. 

Ανέστης Ντόκας 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.