ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο sell-off στη Wall Street-«Βουτιά» 4,43% για τον Nasdaq

01:20 - 25 Οκτ 2018 | Χρηματιστήρια
Νέο sell-off στη Wall Street-«Βουτιά» 4,43% για τον Nasdaq
Sell-off στη Wall Street και ιδιαίτερα στους τεχνολογικούς δείκτες έφεραν οι ανησυχίες των επενδυτών για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αλλά και τα αναιμικά εταιρικά αποτελέσματα, που αυτή την εβδομάδα δημιουργούν κλίμα απογοήτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 608 μονάδων ή 2,4% και έκλεισε στις 24.583 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε 3,1% στις 2.656 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκανε "βουτιά" 4,4%, σημειώνοντας πτώση 12,6% σε σχέση με το υψηλό που είχε καταγράψει τον Αύγουστο. 

Τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να "διαβαστούν" και ως εξής: Ο Dow Jones έσβησε τα κέρδη του έτους, ο S&P κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση και ο Nasdaq υποχώρησε σε επίπεδα διόρθωσης για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Η πτώση 8,8% για τη μετοχή του Netflix είναι ενδεικτική του κλίματος, ενώ η Alphabet υποχώρησε 4,4% και η Microsoft κινήθηκε σε χαμηλό τριμήνου σημειώνοντας απώλειες 3,3%.

H αβεβαιότητα γύρω από τα ζητήματα του παγκοσμίου εμπορίου, οι αυξήσεις επιτοκίων της Fed και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης κάνουν τους επενδυτές να σπεύδουν να τιμωρήσουν μετοχές εταιρειών στην περίπτωση κακών, ακόμη και μέτριων νέων, σχολιάζουν αναλυτές.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι βάζει σε κίνδυνο την Αμερικανική Οικονομία με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Το νέο sell off δεν έχει σίγουρα μία μόνο αιτία. Εκτός από τα παραπάνω, το κλίμα επηρεάζουν και τα τρομοδέματα που αναστάτωσαν τις αρχές, αλλά και οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της υπόθεσης Τζαμάλ Κασόγκι.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:29 - 25 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.