ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοδος στις ευρωαγορές με τα βλέμματα στην αγορά πετρελαίου

11:49 - 12 Νοε 2018 | Χρηματιστήρια
Άνοδος στις ευρωαγορές με τα βλέμματα στην αγορά πετρελαίου
Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι βασικότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να βρίσκεται στην αγορά πετρελαίου και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την προσφορά τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικότερα στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,29%. Την ίδια στιγμη, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,17%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,67% και ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,41%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0,21%. Επιπλέον, στην ευρωπεριφέρεια ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,23% και ο πορτογαλικός PSI 20 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,37%. Αντίθετα, ήπια πτωτικά με απώλειες 0,1% κινείται ο ιταλικός FTSE MIB.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit, καθώς η Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να ακυρώσει το σχέδιο να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα για την έγκριση της συμφωνίας την οποία εισηγείται για το Brexit εξαιτίας της αντίστασης που συναντά στους κόλπους της κυβέρνησής της και στις Βρυξέλλες το σχέδιό της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.