ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απογειώνεται η μετοχή της Thomas Cook-Αύξηση 45%

16:22 - 05 Δεκ 2018 | Χρηματιστήρια
Απογειώνεται η μετοχή της Thomas Cook-Αύξηση 45%
Άλμα της τάξης του 45% καταγράφει η μετοχή της Thomas Cook στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εν μέσω του κύματος αισιοδοξίας για τη μη αναγκαιότητα έκδοσης νέων μετοχών.

Η ταξιδιωτική εταιρεία βρέθηκε υπό πίεση τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την απόφαση να περιορίσει τις προβλέψεις για τα κέρδη και να αναστείλει τη διανομή μερίσματος.

Αιτία αποτέλεσε η μείωση της ζήτησης των Βορειο-ευρωπαίων για θερινά ταξίδια προς τα θαλάσσια θέρετρα του ευρωπαϊκού νότου. Είναι ενδεικτικό ότι την Τρίτη, η μετοχή της βρετανικής εταιρείας «βούτηξε» στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η Thomas Cook θα χρειαστεί να επανα-χρηματοδοτήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, προκειμένου να στηρίξει την καταρρέουσα μετοχή της.

Κάποιοι άλλοι, όμως, διαφωνούν και θεωρούν ότι δεν απαιτούνται τέτοιου είδους κινήσεις, γεγονός το οποίο παρέχει σημαντική ώθηση στη μετοχή, οδηγώντας στο σημερινό +45%.

Χαρακτηριστικά, η Jefferies εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν θα απαιτηθεί η έκδοση νέων μετοχών. «Το βασικό σενάριο φέρει την Thomas Cook να αποφεύγει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου» τονίζει, σε σημείωμά της, διατηρώντας τη σύσταση της μετοχής σε «buy».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η τιμή του εταιρικού ομολόγου διολισθαίνει στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των χωρών, εξαιτίας της υποβάθμισης από τη Moody’s κατά μία βαθμίδα σε «Β2».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.