ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Απάντησε με ράλι στις απώλειες, μέσω Fed

00:05 - 05 Ιαν 2019 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Απάντησε με ράλι στις απώλειες, μέσω Fed
H Wall Street ανέκαμψε την Παρασκευή μετά από τις δηλώσεις του Προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η κεντρική τράπεζα θα είναι ευέλικτη με τη νομισματική πολιτική και ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ακόμη και αν του το ζητήσει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η εικόνα στη Wall Street είναι ιδιαίτερα θετική, με το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να φθάνει στο συν 3,29% στις 23.433 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέκτησε κέρδη 4,26% στις 6,738 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 3,43%.

 

Και οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ ξεπέρασαν περισσότερο από το έδαφος που χάθηκε στις ευρείες πωλήσεις της Πέμπτης δημιουργώντας έναν απολογισμό με εβδομαδιαία κέρδη στο τέλος της πρώτης ταραχώδους εβδομάδας του νέου έτους.

 

Παράλληλα, η έκθεση απασχόλησης του Υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ άνοιξε δρόμο για 312.000 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, πολύ περισσότερες από τις αναμενόμενες 177.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

 

Η είδηση ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν εμπορικές συνομιλίες στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα βοήθησαν τους μέχρι τώρα ευάλωτους βιομηχανικούς δασμούς να ανεβάσουν τον Dow Jones.

 

Για το «μήλο της Έριδος» οι μετοχές της Apple αυξήθηκαν κατά 4,27% και οδήγησαν στην εξέλιξη του τομέα τεχνολογίας. Η Apple άρχισε να ανακτά το χαμένο έδαφος μετά από τη χθεσινή πρόβλεψη για έλλειμμα εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:52 - 05 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.