ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά η Ασία παρά την ανησυχία για τον κοροναϊό

10:09 - 22 Ιαν 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά η Ασία παρά την ανησυχία για τον κοροναϊό
Σε θετικό πρόσημο βρίσκονται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια παρά την ανησυχία που επικρατεί με την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε 440 κρούσματα και εννέα θανάτους από τον κοροναϊό, την ώρα που σε επιφυλακή βρίσκεται το Πεκίνο με νέα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την επιδείνωση του ιού, ενόψει μάλιστα και του εορτασμού του Νέου Σεληνιακού Έτους.

Για το θέμα συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εξετάσει εάν θα πρέπει να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς εμβέλειας».

Παράλληλα, αρκετά ξένα ταξιδιωτικά γραφεία ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα θα απαγορεύει την είσοδο στη χώρα ξένων τουριστών εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Οι αμερικανικές αρχές γνωστοποίησαν την Τρίτη ότι ένας άνθρωπος διαγνώστηκε στο Σιάτλ με τον νέο κοροναϊό. Οι δείκτες της Wall Street διεύρυναν τις απώλειες τους μετά την είδηση για το πρώτο κρούσμα σε αμερικανικό έδαφος.

Στις αγορές της Ασίας τώρα, ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ανέβαινε κατά 0,71%.

Στο Τόκιο ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,7% στις 24.031,35 μονάδες, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωνε άνοδο 1,12% στις 28.297 μονάδες και στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κέρδιζε 0,36% στις 3.063 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας αυξανόταν κατά 1,23% στις 2.267 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωνε άνοδο 0,95% στις 7.249 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.