ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνημα με απώλειες για τη Wall Street

17:54 - 07 Φεβ 2020 | Χρηματιστήρια
Ξεκίνημα με απώλειες για τη Wall Street
Υποχωρούν σήμερα οι μετοχές του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες στο πεδίο των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη του κοροναϊού.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,56% στις 29.213,78 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,41% στις 3.332 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,48% στις 9.526,28 μονάδες.

Στο ίδιο πλαίσιο, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν αρνητικά πρόσημα, ενώ και τα χρηματιστήρια της Ασίας επέστρεψαν στα «κόκκινα».

Ράλι για τις μετοχές της Ericsson και της Nokia

Οι μετοχές της σουηδικής Ericsson και της φιλανδικής Nokia σημειώνουν ισχυρή άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν μετοχές στους κατασκευαστές εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κυριαρχία της κινεζικής Huawei στην τεχνολογία 5G.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ σε χθεσινή του ομιλία είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει να εξετάσουν το εξαιρετικά ασυνήθιστο βήμα να αποκτήσουν τον έλεγχο του ενός ή και των δύο σκανδιναβικών αντιπάλων της Huawei.

Τα σχόλια του Μπαρ ώθησαν τις μετοχές των δύο σκανδιναβικών εταιρειών σε άνοδο. Αυτήν την ώρα η μετοχή της Nokia σημειώνει άλμα 5,50% ενώ εκείνη της Ericsson σημειώνει κέρδη κατά 3,74%.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:05 - 07 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.