ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βυθίστηκε» για δεύτερη ημέρα η Wall Street

23:58 - 25 Φεβ 2020 | Χρηματιστήρια
«Βυθίστηκε» για δεύτερη ημέρα η Wall Street
Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται σε περιδίνηση λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, που αποτελεί μαύρο κύκνο για την παγκόσμια οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, η Wall Street κατέγραψε νέες ισχυρές απώλειες, μετά και το «κραχ» της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Αν και στην έναρξη της συνεδρίασης, οι τρεις βασικοί δείκτες είχαν κινηθεί ανοδικά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια αντίδρασης, τελικά η συνέχεια ήταν δυσοίωνη με μεγάλη πτώση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν και αυτά στο «κόκκινο».

Αναλυτικότερα, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε «βουτιά» 3,15% στις 27.081,36 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 3,03% στις 3.128,21 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,77% στις 8.965,61 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν μικτά πρόσημα, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, που έκλεισε στο -3,34%.

Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε την Τρίτη σε ιστορικά χαμηλά, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν καταφύγιο από τις ανησυχίες που προκαλεί για την οικονομική ανάπτυξη η παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού.

Το επιτόκιο αναφοράς για το συνολικό δανεισμό υποχώρησε έως και 5,5 μονάδες βάσης στο 1,3155%, με τη συνολική ετήσια πτώση του να αθροίζεται πλέον στις 60 μονάδες βάσης.

Μπήκε τέλος στο ανοδικό ράλι του χρυσού

Σε κατοχύρωση των κερδών τους προχώρησαν οι επενδυτές στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων, με τον χρυσό να υποχωρεί σημαντικά, έπειτα από το ξέφρενο ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, που τον οδήγησε σε υψηλά επταετίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε στα 1.650 δολάρια ανά ουγγιά, διολισθαίνοντας κατά 1,60% ή 26,60 δολάρια.

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το αργό

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι έκλεισε η τιμή του αργού, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού σε παγκόσμιο επίπεδο θα πλήξει καίρια την παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, το αργό «βούλιαξε» κατά 1,53 δολάρια ή 3% και έπεσε στα 49,90 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, το μπρεντ υποχώρησε κατά 1,35 δολάρια ή 2,4% στα 54,95 δολάρια το βαρέλι.

Αυξάνονται τα θύματα του κοροναϊού στην Ευρώπη

Επιπλέον τέσσερις ασθενείς, οι οποίοι είχαν προβληθεί από τον κοροναϊό, έχασαν τη ζωή τους στη Βόρεια Ιταλία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους έντεκα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Άντζελο Μπορέλι.

Ο Μπορέλι διευκρίνισε ότι οι τέσσερις ασθενείς ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα ήταν ηλικιωμένοι κοντά στα 80, ενώ προέρχονταν από την Λομβαρδία, που αποτελεί την περιοχή που έχει επηρεασθεί περισσότερο από την επιδημία. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία έχει αυξηθεί στα 322 με τη συντριπτική πλειονότητα στα βόρεια της χώρας.

Παράλληλα, το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού Covid-19 στην Κροατία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς. Πρόκειται, όπως είπε, για νεαρό άνδρα που έχει ήπια συμπτώματα της νόσου και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» στο Ζάγκρεμπ, όπου και είναι απομονωμένος. Τα πρώτα δύο κρούσματα κοροναϊού καταγράφηκαν επίσης και στην Αυστρία, στην περιοχή του Τιρόλο

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 26 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.